Hospital Sant Joan de Déu

Hospital líquid. Portals temàtics

Dins d’una àmplia iniciativa de l’HSJD que té per objectiu atendre els pacients més enllà de les parets de l’Hospital i facilitar l’intercanvi de coneixement entre professionals, hem desenvolupat tres portals temàtics amb una vocació de servei al pacient: Guia Metabòlica: comunitat per a famílies amb nens que pateixen malalties congènites del metabolisme (ECM). És el repositori d’informació en espanyol més important sobre el tema i ofereix també serveis, com ara un consultori en línia o una zona d’intercanvi de receptes, ja que moltes d’aquestes malalties requereixen una dieta adaptada molt estricta.
Faros: observatori de la salut de la infància i l’adolescència que promou hàbits de vida saludables. Un portal dirigit a pares, educadors i professionals de la salut.
Guia Diabetis: portal de referència en Diabetis tipus I que ofereix informació per als pacients que debuten, consells de salut, informació sobre els avenços mèdics i diferents recursos d’interès per a pacients, com ara una calculadora d’hidrats de carboni.

  • Data d'execució2009 / 2016
  • ClientHospital Sant Joan de Déu. Departament d'Innovació
  • Tasquesanàlisi / disseny / Drupal / manteniment / SEO / arquitectura de continguts / usabilitat / innovació / comunitat / eHealth
  • ResultatsTotes les comunitats de pacients han suposat un èxit, tant qualitatiu (per la valoració que en fan els professionals i els pacients) com quantitatiu (pel tràfic i temps mitjà generats).
    Són projectes que compten amb anys de desenvolupament evolutiu, manteniment i millora continuada, i ens han aportat un coneixement crucial del sector salut i de les dinàmiques de comunitat.